БСП сигнализираха за полицейско насилие над 17-годишно момче в Сандански. 

...
БСП сигнализираха за полицейско насилие над 17-годишно момче в Сандански. 
Коментари Харесай

БСП сигнализира: Полицаи пребили 17-годишен в Сандански

Българска социалистическа партия алармираха за полицейско принуждение над 17-годишно момче в Сандански. 

Социалистите получили сигнала за станалото от Конфедерация за отбрана правата на децата. Изпратена била и съдебномедицинската експертиза на детето. 

Според разказите на другите деца, той е бил обичай един път пред тях, и след това още веднъж в полицейското ръководство. Кутев изясни, че има и клипчета, които демонстрират част от експанзията. Повече от петима служители на реда удрали момчето, пиша в сигнала. 

До насилието се стигнало предишния петък. Тогава 4 деца на възраст сред 13 и 17 години влезнали в спор с водач на кола. 

" Човекът, с който се скарват тези деца, се оказва граждански служител на реда, който не е на работа. След към 5 минути идват 3 полицейски коли и пребиват много крепко едно от децата ", описа пред журналисти  депутатът от левицата Антон Кутев. 

В съдебномедицинската експертиза е записано, че момчето има охлузвания на челото и лявата слепоочна област, на дясната ръка, на китката и на коляното. То има и и кръвонасядане на челото и устата. Според правосъдния доктор тези контузии може да са получени от пердах. 

" Разбрах, че детето сигурно се е държало предизвикателно, само че сигурно не е налитало на пердах. Има показания на другите три деца. Каквото и да е направило това дете, то можеше да бъде задържано, можеше да бъде съдено, можеше да бъдат приложени всички законови ограничения против него. Но то има над 20 рани, които правосъдният доктор е отбелязал ", сподели още Кутев. 

Той разгласи, че съгласно него става дума за превишаване на правата от страна на служителите на реда. " Отговаря ли това на разпоредбите, по които работят служителите на реда и Министерство на вътрешните работи и какви ще са ограниченията, които ще бъдат взети към полицейското ръководство в Сандански и към служителите на реда ", попита той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР